Skip to content

Type hout

Soort hout

Rookhout vanaf €3,50
Gratis verzonden v.a. €75
1-2 werkdagen levertijd

Reviews

Rooksnippers

Voor extra smaak gebruik je rookhout snippers voor elke BBQ sessie, al vanaf €3,50!  Voor een gedoseerde en langdurige rookafgifte kun je gebruik maken van een smokerbox of smokertube.

Top kwaliteit rookhout

Top kwaliteit rookhout. Speciaal voor levensmiddelen.

Euro's goedkoper

Hetzelfde rookhout als andere aanbieders. Euro’s goedkoper.

Niet goed, geld terug

Ondanks de prijs én kwaliteit niet tevreden? Geld terug!

Rooksnippers voor op de bbq

Rookhout snippers worden gebruikt om warm te roken. Bij ons zijn de rookhout snippers voldoende gedroogd om langzaam weg te smeulen voor een optimale rookbeleving. Onze rookhout snippers worden geleverd in een afsluitbare zak van 1L en 2L, maar ook in plastic zak van 1KG en zelfs in 5Kg voor de echte BBQ-fanaten! Gebruik voor een gedoseerde rookafgifte een smokerbox.

Benieuwd naar al ons rookhout? Wij leveren binnen 1-2 werkdagen. Vanaf €50 profiteer je van gratis verzending!

Verschillende soorten rooksnippers

Rooksnippers zijn er in verschillende soorten. Elk soort past weer goed bij bepaald vlees of vis. Bij ons kun je terecht voor deze soorten rooksnippers:

Rookchips

Rooksnippers worden vaak gebruikt bij het roken op elke afsluitbare BBQ. Rooksnippers kunnen worden gebruikt bij grotere stukken vlees als spareribs of procureur, maar ook zeker bij een korte bereiding van bijvoorbeeld saté of een heerlijke burger. Het verschil zit in hoe je de rooksnippers gebruikt. Voor een snelle en effectieve werking strooi je de rooksnippers gewoon over de houtskool als je product op het rooster ligt. Of dit indirect of direct grillen is maakt niet uit, de rooksmaak trekt daarbij toch wel in het product. Bij een langere sessie roken kun je gebruik maken van een smokerbox of smokertube. Deze zullen zorgen voor een geleidelijke afgifte van de rook, ook roken de rooksnippers zo langer door. Over het algemeen zullen producten die meer vet bevatten ook meer rooksmaak aantrekken.

Rooksnippers bieden we aan in zeer diverse soorten, wat jou de uitdaging geeft om er eens mee te experimenteren. Kies je voor de fruitige smaak van peer, appel of kers tijdens de bereiding van bijvoorbeeld pulled pork? Of ga je toch voor de intensere smaken van whisky, rode wijn of hickory terwijl je een stuk picanha op de BBQ hebt liggen. Mochten deze smaken je interesse nog niet wekken, dan hebben we natuurlijk ook nog eik en beuken rooksnippers. Deze rooksnippers zijn wat milder van smaak en een zeer gangbare soort om mee te roken. Voor een duidelijk overzicht van welke soorten rooksnippers je bij welke producten kunt gebruiken hebben wij een rookhouttabel gemaakt.

Prijzen rooksnippers

Wij hanteren scherpe prijzen voor ons rookhout. Een overzicht wat je van ons kan verwachten:

  • Appel rooksnippers: vanaf €5,95
  • Beuken rooksnippers: vanaf €3,50
  • Eiken rooksnippers: vanaf €4,95
  • Hickory rooksnippers: vanaf €4,95
  • Kersen rooksnippers: vanaf €4,95
  • Peer rooksnippers: vanaf €4,95
  • Esdoorn rooksnippers: vanaf €4,95
  • Rode wijn rooksnippers: vanaf €5,95
  • Whisky rooksnippers: vanaf €5,95
De waardering van goedkoop-rookhout.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 293 reviews.