Skip to content

Type hout

Soort hout

Rookhout vanaf €3,50
Gratis verzonden v.a. €75
1-2 werkdagen levertijd

Reviews

Rookhout

We bieden rookhout aan in de vorm van rookmot, rooksnippers en chunks. Verkrijgbaar vanaf slechts €3,50! Ook hebben we speciale pakketten.

Top kwaliteit rookhout

Top kwaliteit rookhout. Speciaal voor levensmiddelen.

Euro's goedkoper

Hetzelfde rookhout als andere aanbieders. Euro’s goedkoper.

Niet goed, geld terug

Ondanks de prijs én kwaliteit niet tevreden? Geld terug!

Rookhout voor op de bbq

Rookhout is een verzamelnaam voor alle soorten en maten hout die gebruikt worden om voedsel te roken. Denk hierbij aan rookmot, snippers en chunks. In veelgebruikte soorten als bijvoorbeeld:

Waar eik en beuk een hele gangbare en neutrale soorten zijn, geeft hickory rookhout een complexe bacon-achtige smaak af. Kiest u ervoor om tijdens uw ‘gewone’ bbq sessie een handje eikensnippers te verdelen over uw houtskool? Of gaat u toch voor de langdurig rokende chunks tijdens het bereiden van een procureur of picanha.

Gebruik van rookhout

Dat het gebruik maken van rookhout veel meer extra smaak aan je product geeft is een feit. Het gebruik van rookhout is ook nog eens zeer eenvoudig, wij bieden rookhout aan in de vorm van mot, snippers en chunks.

Rookhout chunks zijn heel eenvoudig te gebruiken. Verdeel een paar rookhout chunks over de kolen en je zal gelijk de werking hiervan zien. Doordat de rookhout chunks groter van formaat zijn zal dit ook zorgen voor een langere rooktijd, welke perfect gecombineerd gaat met de bereiding van pulled pork of een heerlijke picanha of brisket.

Voor de rookhout snippers geldt eigenlijk hetzelfde, je hoeft alleen een handvol rookhout snippers te verdelen over de houtskool en je bent klaar om te beginnen. Vaak horen wij verhalen van mensen die de rookhout snippers eerst weken in water, wij adviseren echter om dit niet te doen. Het vocht zorgt ervoor dat je meer stoom dan rook krijgt terwijl deze stoom niets zal doen voor de smaak van het product dat op de barbecue ligt. Het rookhout zal sneller oproken, maar dit komt ten goede van de smaak. Vaak wordt er voor het roken in combinatie met snippers gebruik gemaakt van accessoires. Denk hierbij aan een smoker box of tube smoker. Ook kun je pellets gebruiken in combinatie met deze accessoires.

Voor het roken met rookmot gebruikt men vooral een cold smoke generator, hierbij komt de temperatuur van de rookmot niet boven de 25°C. Op deze manier roken met rookmot is uitstekend geschikt voor het koud roken van zalm of ham. Ook kun je met rookmot warm roken. Warm gerookte zalm, kabeljauw of eendenborst zijn voorbeelden van populaire bereidingen door middel van warm roken met rookmot.

Prijzen rookhout

Wij hanteren zeer scherpe prijzen als het gaat om alle soorten rookhout. Kort op een rijtje welke prijzen je bij ons mag verwachten:

  • Appel rookhout: vanaf €4,95
  • Beuken rookhout: vanaf €3,50
  • Eiken rookhout: vanaf €4,95
  • Hickory rookhout: vanaf €4,95
  • Kersen rookhout: vanaf €4,95
  • Rode wijn rookhout: vanaf €5,95
  • Whisky rookhout: vanaf €5,95

Soorten bbq rookhout

Door de aromatische werking van rookhout trekt de smaak van de soort rookhout die je gebruikt in het product. Door te experimenteren met verschillende soorten rookhout creëer je jou eigen smaak. De keuze van de soort rookhout is wel van groot belang, zo is bijvoorbeeld hickory rookhout erg sterk van smaak en daarbij dus voor de echte liefhebber.

Wil je een iets minder sterke rooksmaak? Kies dan voor eik of beuken rookhout die vrijwel overal bij past. Voor een fruitig rookaroma aan je vlees, vis, groente of fruit kun je gebruikmaken van kersen of appel rookhout. Mocht je geen keuze kunnen maken tussen welke soort rookhout je wilt gebruiken, zijn deze soorten rookhout ook prima om te mixen.

Rookhout op de barbecue (bbq)

Rookhout is veelzijdig in gebruik en geschikt voor bijna alle type barbecues. In een houtskool barbecue kun je rookhout over de houtskool strooien. Ook kun je gebruik maken van een smoker box of smoker tube voor een langere periode van rookafgifte. Als je gebruik maakt van een elektrische of gasbarbecue is gebruik van een smoker box of smoker tube ook zeer eenvoudig. Je vult simpelweg de smoker tube of smoker box met de gewenste soort rookhout, steekt dit aan, en je bent klaar voor een smaakvolle BBQ sessie!

Kwaliteit rookhout

Voordat je rookhout koopt moet je goed letten op de kwaliteit hiervan. Kijk bijvoorbeeld of er geen schors tussen het rookhout zit of dat er schimmel te zien is omdat het rookhout niet droog genoeg is.

Het rookhout dat wij gebruiken is door middel van een certificering geschikt voor het roken van levensmiddelen. Ook wordt het rookhout in een oven gedroogd waardoor er nagenoeg geen vocht meer in het hout zit. Bewaar rookhout wel altijd op een droge en donkere plek.

De waardering van goedkoop-rookhout.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 296 reviews.