Ingrediënten
- Bavette
- 100 gram pijnboompitten
- Zongedroogde tomaat (naar smaak)
- Parmezaanse kaas (naar smaak)
- Pesto (naar smaak)
Overig
- Rolladetouw
- Temperatuurmeter
Stappenplan
- Begin met het roosteren van de pijnboompitten en het snijden van de zongedroogde tomaat. Deze receptuur bevat een aantal ingrediënten, maar je kunt natuurlijk zelf bijvoorbeeld nog olijven en/of een rauwe ham toevoegen.
- Snij de bavette aan de zijkant in totdat je een centimeter over houd, zo kun je de bavette openvouwen. Snij de bavette zo in dat de draad van het vlees tijdens het oprollen van links naar rechts loopt.
- Beleg nu de bavette als een pizza over de gehele oppervlakte.
- Rol de bavette nu stevig op met de draad van links naar rechts, en knoop deze daarna dicht met rolladetouw. Voor dat we beginnen met garen kun je de bavette nog bestrooien met zout en peper of een dry rub.
- We bereiden de barbecue voor op de indirecte methode tussen de 130°C en 150°C.
- Voeg de rookhout chunks toe op de houtskool en leg daarna het vlees op de grill.
- Zodra de bavette een kerntemperatuur van 53°C heeft bereikt kan hij eraf. Laat het vlees ongeveer 10 minuten rusten.
- Serveer eventueel met truffelmayonaise of alleen met peper en zout.